Nummer13

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast – Vakbond van de straat

In Zeewolde stond het jongerencentrum sinds 2 jaar leeg. Daarvoor heeft Nummer 13 jaren in het pand gezeten. Vaak werd de vraag gesteld: ‘wanneer gaat The Basement weer open’. In deze podcast gaan we met 4 (ex-)jongeren praten over de plek waar zij jaren naar toe zijn gegaan, welke waarde dit voor hen heeft gehad en waarom The Basement volgens hen weer open zou moeten gaan. Hier voor kijken deze 4 jongeren terug op hoe hun leven er in die tijd uitzag, voor welke uitdagingen zij stonden en wat helpend is geweest.
Alle ingrediënten en het recept voor goed Jongerenwerk en Straathoekwerk worden u gepresenteerd door jongeren in deze podcast. Inmiddels is The Basement, sinds mei 2021, weer in gebruik door het Straathoekwerk Nummer 13 en de buurtsportcoaches.

In de voorbereiding van de podcast hebben nog zeker 10 andere jongeren meegewerkt. Na een gesprek met de Burgermeester en Wethouder is het tijd om de podcast te delen met de wereld. Uiteraard hopen we te bereiken dat The Basement weer open gaat en de nieuwe generaties jongeren ook een plek hebben waar zij naar toe kunnen gaan. Voor ons is dit van levensbelang geweest en daarom weten we dat dit voor veel andere jongeren ook geldt. Investeer in de jeugd, ze zijn de toekomst van morgen.

Ik was gewoon een kut puber in die tijd, altijd tegendraads, moeite met autoriteit, dingen doen die niet mogen want dat is leuk… Daardoor weer veel gezeik thuis, want dat vonden mijn ouders niet leuk.
Ik heb dus best wel veel gedoe gehad thuis en toen heb ik het Straathoekwerk benaderd. (…) Dat komt natuurlijk wel voort uit dat je ergens veel tijd doorbrengt en de mensen kent en kunt vertrouwen.
Iemand waarvan je zeker weet dat diegene niet tegen je is, maar met je. Zonder oordeel. Iemand die je kent, die uitgaat van wie je bent en weet wat ik kan.
~TS

In The Basement kenden ze niet alleen mij, maar ook mijn vrienden en de wereld waar ik in leefde, ze weten wat er speelt in de groep, bij mij, welke shit je tegen komt.. dat is betrokkenheid op een manier die jeugdzorg nooit kan bereiken.
~MS 

Nummer13

Buro voor
straathoekwerk

Vaak wordt gevraagd waar de naam ‘Nummer 13’ vandaan komt. Lambert: “Ik ben een paar keer verhuist en elke keer woonde ik weer op nummer 13. En de mensen waarmee we werken, voelen zich vaak ook een nummer 13, het ongeluksgetal.” Nummer 13 bestaat sinds 2011.

Straathoekwerk Zeewolde

Straathoekwerk Oldebroek

Jongerenwerk Oldebroek