Nummer13

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afscheid straathoekwerk Nummer 13 in Zeewolde

De afgelopen maanden is er een aanbestedingsproces gevolgd voor het uitvoeren van het Straathoekwerk in de Gemeente Zeewolde. Helaas hebben wij de gunning niet gekregen en zal een andere partij het Straathoekwerk gaan uitvoeren per 1 januari 2024.

Voor ons een grote teleurstelling en verandering. 13 jaar hebben we ons met ziel en zaligheid ingezet voor die jongeren in Zeewolde die steun nodig hadden. We hebben met veel jongeren mogen optrekken en hen mogen begeleiden in hun groei en ontwikkeling. We hebben lief en leed met hen gedeeld. Samen feest gevierd en samen gerouwd. Samen met jongeren geknokt om hun dromen te verwezenlijken. We mochten onderdeel zijn van hun leven. Er ontstond een vertrouwensband, iets wat voor veel jongeren een heel lastig begrip is door negatieve ervaringen in het leven. Jongeren benoemen dit zelf door te zeggen dat wij er waren op de moeilijke momenten, dat ze ons altijd konden bellen of appen, dat ze altijd welkom waren voor een bak koffie en een praatje, ongeacht welk tijdstip. We waren betrouwbaar, beschikbaar, duidelijk, eerlijk, niet oordelend en betrokken: een baken in hun roerige leven. We mochten van veel jongeren hun families en netwerk leren kennen.

In al die jaren hebben we met veel mensen uit de lokale en regionale organisaties samengewerkt. We hadden elkaar nodig om de situatie van jongeren te verbeteren. Er waren netwerkcollega’s waar we wekelijks en zelfs dagelijks contact mee hadden, op zoek naar positieve oplossingen. Hartelijk dank dat jullie ons wilden gedogen.

Deze periode staat in het teken van afscheid nemen. Voor jongeren, maar ook voor ons een lastig thema. We zijn zo vergroeid met een generatie dat loslaten een heel proces gaat worden. Temeer ook omdat het in een paar weken geregeld moet worden. We proberen ‘de zaak’ zo goed mogelijk achter te laten en over te dragen. Helaas zijn opgebouwde contacten en relaties niet overdraagbaar. Een nieuwe partij zal opnieuw het vertrouwen moeten winnen.

Op 11 december 2023 organiseren we een afscheidssymposium voor onze netwerkpartners van 15.00 – 17.30 uur in The Basement, Kluunpad 2 in Zeewolde. We zouden Nummer 13 niet zijn als we niet de kans grijpen om jullie nog iets van onze passie mee te geven en te delen wat volgens ons essentieel is in het werken met jongeren. Opgeven kan via m.jongetjes@nummer-13.nl

Voor andere betrokkenen is er de mogelijk om elkaar nog even te zien en de hand te schudden op vrijdag 15 december tussen 15.00 – 18.00 uur in The Basement. Met jongeren hebben we meerdere momenten in december gepland waarop we afscheid nemen.

We hebben dynamische, spannende, succesvolle, mooie, verdrietige momenten gehad in de afgelopen jaren en willen iedereen bedanken voor het met ons willen optrekken. Wij gaan nieuwe wegen ontdekken en bewandelen en komen elkaar vast weer ergens tegen.

We verdwijnen als organisatie niet helemaal uit Zeewolde, Nummer 13 is ook aanbieder voor ambulante begeleiding en dagbesteding vanuit de WMO (18+).

Hartelijke groet,

Marin, Tara, Tariq en Lambert
NUMMER 13

Nummer13

Buro voor
straathoekwerk

Vaak wordt gevraagd waar de naam ‘Nummer 13’ vandaan komt. Lambert: “Ik ben een paar keer verhuist en elke keer woonde ik weer op nummer 13. En de mensen waarmee we werken, voelen zich vaak ook een nummer 13, het ongeluksgetal.” Nummer 13 bestaat sinds 2011.

Straathoekwerk Zeewolde

Straathoekwerk Oldebroek

Jongerenwerk Oldebroek