Categories

Vacature Straathoekwerker

VACATURE STRAATHOEKWERKER bij NUMMER 13

Ben jij de gedreven straathoekwerker (in spé) die zich vastbijt in complexe groepsdynamieken, kennis over jongeren en gedrag omzet in praktische acties en zich verbindt aan jongeren met hun uitdagingen? Leer jij hen grip te krijgen op hun problemen en zichzelf positief te ontwikkelen? Durf jij buiten de gebaande kaders te denken om volledig bij de jongere aan te sluiten? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe straathoekwerker, en bieden wij je een baan aan waar je het verschil kan maken voor jongeren.

Wat ga je doen
Als straathoekwerker ben je daar waar de jongeren zijn. We richten ons op jongeren die op straat zijn, daar ben dan je een groot deel van je tijd. Je maakt contact, en bouwt aan vertrouwen met jongeren voor wie vertrouwen lang niet altijd vanzelfsprekend is. Dat vraagt investeren, betrouwbaar zijn, en kennis van gedrag en (complexe) problematiek. Daarom zoeken we bij voorkeur iemand die HBO geschoold is, maar je persoonlijkheid is minstens net zo belangrijk en kan doorslaggevend zijn. Als straathoekwerker durf je buiten de kaders te denken. Kunnen zien wat nodig is om te doen wat werkt is altijd het uitganspunt. Je werkt methodisch en planmatig, maar je kan er altijd vanaf wijken als de situatie daar om vraagt. Dat vraagt van je dat je intuïtief sterk bent. Je komt regelmatig in ongestructureerde en onvoorspelbare situaties, waarbij je altijd handelt vanuit je rol als straathoekwerker. Je bent integer, sensitief en flexibel. Ook neemt het werk risico’s met zich mee, omdat je je bevindt in verschillende werelden. Betrouwbaar zijn naar jongeren én collega’s is dan ook essentieel.

Je richt je op jongeren die kwetsbaar zijn, of risico lopen. Je krijgt de ruimte om op je eigen wijze je werk in te vullen, daarin krijg je veel autonomie en ook in grote mate verantwoordelijkheid. Je krijgt de ruimte om het verschil te maken voor jongeren op een manier die bij jou past, en past binnen de visie van Nummer 13. We weten dat de inzet van sport, met name boksen, goed aansluit bij onze doelgroep.

Nummer 13, buro voor Straathoekwerk & Jongerenwerk
Nummer 13 biedt verschillende ‘producten’ aan: Straathoekwerk, Ambulant Jongerenwerk, Trainingen, Psychomotore therapie en Individuele begeleiding. Het is een pre als je op meerdere vlakken ervaring hebt en inzetbaar bent. We werken op dit moment in de gemeenten Zeewolde en Oldebroek. Je werkplek is in overleg.

Het team bestaat uit werkers, met verschillende achtergronden, die worden gedreven door gezamelijke kernwaarden. We hebben een ‘eropaf-mentaliteit’ en zien vooral kansen en mogelijkheden. Het team is hecht en weet elkaar te vinden, ondanks dat het werk vaak solistisch is en je zelfstandig goed uit de voeten kan.

Wat vragen wij van jou

 • Liefst een afgeronde HBO-opleiding maar je persoonlijkheid geeft de doorslag;
 • Je bent reflectief sterk en investeert in je persoonlijke/professionele ontwikkeling;
 • Je hebt een natuurlijk talent voor contact leggen en onderhouden;
 • Je weet je te verhouden in groepen jongeren en in je professionele netwerk;
 • Je kunt werken met groepen en individuen;
 • Je kunt (fysieke) trainingen verzorgen aan individuen en groepen op het gebied van (sociale) weerbaarheid

Wat kunnen wij je bieden

 • Werken in een hecht en veelzijdig team;
 • Salaris conform CAO Sociaal werk, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Autonomie, zinvol werk en uitdaging;
 • Flexibele werktijden die je grotendeels zelf in kan plannen;
 • Contracturen in overleg (18 – 24 uur).

Solliciteer en contact
Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV naar Lambert Jongetjes: l.jongetjes@nummer-13.nl, of bel op 06 22671679 voor meer informatie.