Trainingen

Trainingen Algemeen

Trainingen worden primair ingezet als contactmiddel. Door samen te trainen wordt een band opgebouwd, met vertrouwen als fundament. De basis is positieve inzet van vechtsportelementen gecombineerd met Rots & Water. We gebruiken kickboksen als middel om jongeren te laten groeien op een manier die hen aanspreekt. Het kickboksen zorgt voor contact met een groep of jongere die anders onbereikbaar blijft. Jongeren binden zich vaak aan een plek die veilig is en persoonlijke ontwikkeling faciliteert. Het kickboksen gaat verder dan het uitoefenen van een sport. Om te groeien als bokser moet je over een aantal persoonlijke vaardigheden beschikken zoals: doseren van energie, samenwerken, doorzetten en bewaken van je grenzen. Dezelfde vaardigheden zijn nodig om mee te kunnen draaien in de maatschappij. In de trainingen wordt (hulp)vraaggericht gewerkt zowel in groepen als individueel. Onze trainers hebben veel ervaring in het werken met groepen, individuen, thema’s en hulpvragen.

Groepstrainingen

We hebben veel ervaring met het geven van trainingen aan straatgroepen en op scholen. Deze trainingen zijn gericht op het vergroten van weerbaarheid en het sturen in groepsdynamica. We geven trainingen in de bovenbouw van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en binnen beroepsopleidingen. 

Individuele trainingen

Voor jongeren die vastlopen en een extra steuntje in de rug nodig hebben bieden we individuele trainingen aan. Door middel van fysieke werkvormen komen thema’s als: zelfvertrouwen, emotieregulatie, weerbaarheid, omgaan met groepsdruk en grenzen aan bod. We gaan er niet over praten maar over boksen. Doen wat nodig is, doen wat werkt. Soms betekend dat ook dat we moeten doorverwijzen naar en/of samenwerken met specialistische hulpverlening.